Finn den behandlingen som bedrer din livskvalitet

Lær deg å kjenne kroppens signaler

Å lære kroppen sin å kjenne er en viktig og god start. Hva er det som utløser migreneanfall hos nettopp deg? Hva kan du gjøre for å forebygge hodepine? Atferdsbehandlinger kan for eksempel innebære å slutte å røyke, redusere atferd som du vet forstyrrer søvnen, trene, unngå sukker, få massasje, osv.

Migrenedagbok, en god start.

Et godt råd for å få bedre kontroll på hodepine- eller migrenemønsteret er å skrive dagbok. Det hjelper deg ikke bare å forstå hva som trigger anfallene, men er også viktig hvis du oppsøker lege.

Til migrenedagboken

Forebyggende og akutt behandling

Medisinsk behandling for hodepine og migrene består av akutte behandlinger (som tas direkte før og under et anfall for å lindre symptomer) og profylaktiske (forebyggende) behandlinger (som brukes til å redusere antallet migreneanfall). Det kan handle om medisin som tas oralt eller injiseres.

Smertestillende medisin kan for mange være en effektiv måte å behandle hodepine eller annen smerte på, enten de skrives ut av lege eller kjøpes reseptfritt. Personer med vedvarende smerter og ubehag kan bli fristet til å ta mer smertestillende medisin. Overforbruk av smertestillende medisin kan imidlertid forverre hodepinen eller gjøre at den forekommer oftere. Dette kalles legemiddelutløst hodepine.

Det er viktig å ta smertestillende medisin i samsvar med anvisningene på pakningen. Snakk med lege hvis du tar mer enn den anbefalte dosen, eller hvis medisinen ikke fungerer lenger.

Finn en spesialist

Det finnes en rekke spesialiserte hodepine- og migreneklinikker rundt om i landet som er kvalifisert til å identifisere og behandle kronisk migrene. De private spesialistene tar ofte også imot pasienter fra andre kommuner enn den de er basert i.